Wordt Kieftenbeld de Maatschappelijk Speler 2015?

© JKBeeld
Maikel Kieftenbeld, die naar Birmingham City vertrekt, maakt kans op een mooi aandenken aan zijn tijd bij FC Groningen. Hij is namelijk genomineerd voor de verkiezing Maatschappelijk Speler 2015 van de Eredivisie.
Het is de tweede keer op rij dat de ex-aanvoerder is genomineerd. Ook Jordan Botaka (Excelsior) en Jeroen Zoet (PSV) maken kans op deze prijs.

Kids United

Hij is al twee keer genomineerd omdat de 25-jarige middenvelder veel tijd in maatschappelijke activiteiten steekt, zowel van FC Groningen als daarbuiten. Zo is hij verbonden aan het Kids United project, een voetbalteam voor kinderen met een beperking.

Het hoort erbij

'Ik vind het een onderdeel van mijn beroep als profvoetballer,' vertelt Kieftenbeld. 'Ik zie het ook niet als extra belasting. Integendeel zelfs. Het is iets waar ik zelfs veel energie van krijg.'
'Het is aan de stemmers of ik deze prijs in de wacht mag slepen. De nominatie is een blijk van waardering voor mijn persoon en de Stichting FC Groningen in de Maatschappij.'

Saillant detail

De winnaar van 2014 is Deniz Türüc, die vorige week in verband werd gebracht met FC Groningen. Omdat hij vorig jaar heeft gewonnen, zal Türüc plaatsnemen in de jury.
Stemmen op Kieftenbeld kan HIER. De winnaar wordt bekend gemaakt op het jaarlijkse Voetballer van het Jaar Gala.