Ambulancebroeder mishandeld na geven van 'pijnprikkel'

Voor de mishandeling van een ambulancebroeder is aan een 50-jarige man uit Groningen een voorwaardelijke celstraf opgelegd van zeven maanden.
Ook moet de man het slachtoffer een schadevergoeding betalen van zeshonderd euro.

Bewusteloos

De Stadjer raakte eind 2013 bewusteloos, omdat hij tijdens een feestje te veel had gedronken. De feestgangers belden 112, omdat de man door een operatie ook nog narcosemiddel in zich had.

Pijnprikkel

De ambulancebroeder probeerde de 50-jarige Groninger wakker te krijgen door hem een pijnprikkel bij de schouder te geven. De Stadjer kwam inderdaad weer bij kennis, maar gaf de ambulancemedewerker vervolgens meerdere vuistslagen tegen het hoofd en de borst.

Boeien

Gealarmeerde politieagenten sloegen de Stadjer in de boeien, zodat hij alsnog medisch kon worden onderzocht.

Aangifte

De ambulancebroeder deed aangifte van de mishandeling. Op de rechtszitting verklaarde de hulpverlener hij dat hij nog nooit zoiets had meegemaakt.

Volle kerfstok

De rechtbank was overigens geen onbekend terrein voor de 50-jarige Groninger. Hij stond er al terecht voor winkeldiefstallen, mishandelingen, een vernieling en het beledigen van een agent.
De Stadjer zat zelfs nog in een proeftijd. Omdat hij toch weer over de schreef ging, moet hij een eerder opgelegde voorwaardelijke werkstraf van 160 uur alsnog uitvoeren.