Windhoos treft zwembad De Breede bij Warffum (update)

Er is woensdagmorgen een windhoos over camping en zwembad De Breede bij Warffum getrokken.
Update 12:26 uur:
Er zijn geen gewonden gevallen, maar de schade is enorm. De campinggasten en de zes zwemmers, die in het bad waren, zijn ontzettend geschrokken.

Suizend geluid

Badmeester Arie-Geert Timmers staat nog te trillen op zijn benen: 'Ik hoorde een suizend geluid en toen alleen maar 'krak, krak, krak'. Takken braken af en alles begon rond te vliegen'.

Geen gewonden

Timmers vertelt dat de badgasten zichzelf snel in veiligheid konden brengen: 'Maar ze waren wel bang en paniekerig. Een vrijwilliger, die met de groenvoorziening bezig was, moest rennen voor een omvallende boom'.
'Opeens was er geen tent meer'
Eigenaresse Cherita Meijer van de camping kan het nog niet bevatten. Zij zat aan de kassa van het zwembad, toen campinggasten aan kwamen rennen. 'Een vader, moeder en hun drie kinderen zaten in de voortent te ontbijten en opeens was er geen tent meer', vertelt Meijer. Het gezin is enorm geschrokken. Meijer: 'De kinderen waren aan het huilen. Ik heb ze bij mij thuis voor de tv gezet met wat koekjes en drinken. Ik hoop dat het straks wat beter met ze gaat'.
Op de camping zijn ook luifels van caravans afgebroken. Een partytent vloog over de caravans heen. 'Ik heb dit in 23 jaar nog nooit meegemaakt', aldus Meijer.

Steun

Wethouder Harald Bouman van de gemeente Eemsmond las het nieuws bij RTV Noord en ging gelijk naar de camping om zijn steun te betuigen.
Het zwembad is gesloten en blijft de rest van de dag dicht. Er wordt hard gewerkt aan het opruimen van de ravage, zodat gasten donderdag weer kunnen zwemmen.

Beelden?

Heeft u beelden van de windhoos? Stuur ze dan naar redactie@rtvnoord.nl

Ooggetuigenverslag

Lees hier het verhaal van Mariska Fokkes, die met haar dochter aan het zwemmen was in zwembad De Breede.
Voor tien uur had deze caravan nog een voortent. Daar maakte de Warfummer windhoos een einde aan. #opnoord pic.twitter.com/J6hBOes0O1
— Robert Pastoor (@RobertPastoor) 29 juli 2015
@AntoinRTLNieuws het was een valwind vanochtend tegen 10 uur in Warffum gezien de schade eerste foto is de bui pic.twitter.com/KMS9QbT1vD
— Jannes Wiersema (@MeteoRoodescho1) 29 juli 2015
Schade deel 2 door valwind Warffum vanochtend tegen 10 uur pic.twitter.com/b53SFHWnM6
— Jannes Wiersema (@MeteoRoodescho1) 29 juli 2015
In Warffum/Breede wordt momenteel hard gewerkt zodat vanaf morgen iedereen weer in het zwembad De Breede kan komen zwemmen.
— Harald Bouman (@HaraldBouman) 29 juli 2015
Windhoos op een camping in Breede. Net bijna een tak op ons gevallen. De camera vindt het niet zo leuk dat het zo... http://t.co/zlB1brsIRO
— Ellenprojects (@ellenprojects) 29 juli 2015