FC Groningen laat Botteghin niet naar Feyenoord vertrekken

© JK Beeld
Feyenoord heeft vorige week een bod uitgebracht op verdediger Eric Botteghin van FC Groningen.
De FC heeft dit bod direct afgewezen. Volgens de club valt er niet te praten over een transfer van de Braziliaanse verdediger.

'We kunnen ons een vertrek niet permitteren'

'Het klopt dat Feyenoord contact met ons heeft opgenomen en ook een bod heeft uitgebracht, maar wij hebben direct gezegd dat er niet valt te praten. Door het vertrek van Kieftenbeld en Chery zijn we twee belangrijke spelers kwijtgeraakt. We kunnen het ons daarom niet permitteren om ook Botteghin te laten vertrekken. Eric is een zeer belangrijke speler voor ons en die kunnen we daarom niet laten gaan', aldus algemeen-directreur Hans Nijland.

Grote club

Botteghin zelf wil niet heel veel kwijt over de vraag of hij een gesprek heeft gehad met de club uit Rotterdam. 'Het is niet verstandig om daar nu op in te gaan', antwoordt hij met een brede glimlach. Op de vraag of hij een overgang naar Feyenoord eventueel ziet zitten, heeft hij wel een antwoord: 'Als klein jongetje droom je ervan om voor een grote club te voetballen en Feyenoord is zo'n club'.

Meerdere clubs

Nijland laat weten dat er de afgelopen weken door meerdere clubs een bod is uitgebracht op Botteghin. FC Groningen heeft al deze clubs weten dat een vertrek van Botteghin niet bespreekbaar is.
#fcgroningen zegt nee tegen Feyenoord. 'Na Chery en Kieftenbeld laten we Botteghin niet vertrekken.' #Botteghin
— Elwin Baas (@elwinbaas) 29 juli 2015