Failliet Dijk en Wijk Elektrotechniek maakt doorstart

Het failliete Dijk en Wijk Elektrotechniek BV heeft vorige week een doorstart gemaakt. Het Veendammer installatiebedrijf maakt een doorstart met minder mensen.
Dijk en Wijk kwam in de problemen door een combinatie van uitgestelde projecten en slechte marges door de al jaren durende crisis in de bouw. De schuldenlast werd te hoog en half juli werd
aangevraagd.
Doorstart 
Na de faillietverklaring op 14 juli sprak de door de rechtbank aangestelde curator Wim Entzinger met meerdere geïnteresseerden. Ook directeur Marco Dijk werkte in de tussentijd koortsachtig een plan tot doorstart uit. Eind vorige week kwam curator Entzinger met de bank tot een akkoord.
Als gevolg van dat akkoord gaat het bedrijf onder leiding van Dijk verder als D en W Installatiegroep. Het nieuwe bedrijf zal naar verwachting aan vijftien tot achttien voormalige werknemers van Dijk en Wijk werk bieden.

D en W Installatiegroep

D en W Installatiegroep zal zich gaan richten op alle voorkomende werkzaamheden in de elektrotechniek. Ook gaat bedrijf zich richten op installatie van bijvoorbeeld zonnepanelen en laadpalen.