Dronken Belg zegt sorry en steelt Mercedes Delfzijlster

© RTV Noord / Nico Swart
Een 40-jarige man uit Antwerpen moet zes weken de cel in. Hij ging er in beschonken toestand in de Mercedes van een oude vriend uit Delfzijl vandoor. Ook kreeg hij acht maanden rijontzegging.
Sorry

Op 25 april ontmoetten de twee mannen elkaar in de kroeg in Delfzijl. Ze kenden elkaar van vroeger.
De vriend, die in Delfzijl woonde, bood de man een slaapplaats aan in zijn huis. Toen hij de volgende morgen wakker werd, waren zijn Belgische vriend en zijn auto verdwenen. Er lag alleen een briefje met 'Bedankt en sorry!'. 

Borrel op

Diezelfde dag werd de Mercedes-bestuurder aangehouden op de A7 bij Beetsterzwaag. De man had gedronken. Hij had zo'n vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. De man wilde naar zijn woonplaats in België rijden en bleek niet van plan de auto terug te brengen.

Dodelijk ongeval

Volgens de politie en de man zelf had hij ook geen geldig rijbewijs. Dat was twintig jaar geleden al afgenomen, toen hij met drank op een auto-ongeluk had veroorzaakt. Daarbij was een jeugdvriend om het leven gekomen.
De politie had niet meer dan een korte aantekening daarvan bijgevoegd in het dossier van de man. Daarom had de rechter onvoldoende bewijs dat de man zonder geldig rijbewijs had gereden. Hierdoor kreeg de Belg zes weken celstraf in plaats van de door het Openbaar Ministerie geëiste twee maanden.