Zestien kegelclubs in Veendam zonder kegelbaan

Zestien kegelclubs in Veendam zitten zonder kegelbaan. De clubs hebben een afspraak met Huize Bareveld in Bareveld om daar vanaf september te kegelen, maar de nieuwbouw voor een kegelcentrum is nog niet gerealiseerd.
Om de kegelbanen aan te leggen moet het partycentrum zestien bomen kappen, maar daar heeft het centrum geen vergunning voor. Omdat het bestemmingsplan aangepast moet worden, laat de vergunning op zich wachten.

Volgend jaar

Voorzitter Fred Mellens van de overkoepelend bestuur van de clubs verwacht dat de zes kegelbanen pas begin volgend jaar in Huize Bareveld liggen. 'De uitbater van het partycentrum heeft meerdere keren aangegeven dat het goed zou komen en wij daar vanaf september kunnen kegelen, maar je ziet het.'

Alternatieve locaties

In september begint het nieuwe kegelseizoen. De kegelclubs moeten daarom opzoek naar alternatieve locaties in de omgeving. Fred Mellens heeft daarom contact opgenomen met kegelcentra in onder meer Sappemeer, Winschoten, Delfzijl en Zuidlaren. 'Dat betekent wel dat we worden opgesplitst en niet samen kunnen kegelen.'
Tot begin deze maand was bowlingcentrum De Veenpoort in Veendam de vaste locatie voor de zestien clubs. Het centrum liet vorig jaar september weten dat de kegelbanen vanaf de zomer van 2015 plaats maken voor een skicentrum. De oude kegelbanen zijn inmiddels gesloopt.