Een hoofd vol glassplinters door kapotgeslagen bierflesje

© RTV Noord / Øystein Alsaker (creative commons)
Een 26-jarige man uit Tolbert krijgt tachtig uur taakstraf. Hij sloeg in maart een bierflesje kapot op het hoofd van een andere man.
Dat gebeurde 's nachts voor een café aan de Tolberterstraat in Leek. Het slachtoffer stond met een vriend buiten op het terras te roken, toen de man uit Tolbert uit een kroeg stapte en naar zijn fiets liep. De mannen kenden hem niet, maar er werd over en weer wat geroepen. 

Splinters

De fietser voelde zich naar eigen zeggen bedreigd en sloeg om zich te verweren. Hij raakte een van de rokende vrienden op het hoofd met het flesje bier dat hij in zijn hand had. Het slachtoffer liep twee diepe sneden op.
De chirurg was in het UMCG een uur bezig alle glasscherven uit zijn hoofd te halen. De man heeft nu een litteken en moet nog eens onder het mes omdat er nog steeds glassplinters in zijn hoofd zitten.

Alcohol

Van zelfverdediging was geen sprake, vond de rechter. De man had al een stuk of zeven biertjes gedronken. 'Misschien dat u de realiteit dan niet meer zo scherp ziet.' 
De rechter hield er wel rekening mee dat de man zich voor het eerst als vechtersbaas vertoonde: hij had geen strafblad. Hij moet zijn slachtoffer zo'n 1400 euro schadevergoeding betalen.