KNVB komt families tegemoet: 'Alle gezinnen met kinderen mogen naar binnen'

De KNVB herziet de toegangsregels voor de familietribune bij de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Gezinnen met bijvoorbeeld drie kinderen en twee volwassenen mogen nu 'gewoon' met z'n allen naar FC Groningen kijken.
En dat is goed nieuws voor de familie Veldman uit Noordlaren, die contact kan opnemen met de KNVB. 'En dan regelen we dat ze toch met z'n allen bij elkaar kunnen zitten', zegt KNVB-woordvoerder Koen Adriaanse.
'Dat geldt ook voor de tientallen andere families die getroffen waren. Ook die met twee kinderen en twee volwassenen en één kind en één volwassene. Alle verhoudingen mogen naar binnen', zegt de woordvoerder.

Pissige familie

De familie Veldman, bestaande uit drie kinderen en twee ouders, was behoorlijk pissig. De KNVB bepaalde dat van een gezin met drie kinderen maar één ouder op de familietribune zou mogen plaatsnemen. Ook één kind met één ouder zou de familietribune niet op komen. Bestaat een gezin uit twee of vier kinderen, dan zouden beide ouders wél weer mee mogen.

'Beetje ongelukkig'

'We hadden afspraken gemaakt met partijen als de politie, het stadion en gemeente, waaruit kwam dat er meer kinderen dan volwassenen op de familietribune moeten zitten', zegt Adriaanse.
'Vandaar dat we voor die verhoudingen hebben gekozen. Maar inderdaad, het is een beetje ongelukkig. Als families zich nu melden, dan gaan we het voor hen regelen', verzekert hij.

Evaluatie

Het is voor het eerst in een lange tijd dat er een familietribune bij de Johan Cruijff Schaal wordt mogelijk gemaakt: 'We willen graag dat families naar het voetbal kunnen, maar dit is een beetje een ongelukkige start van een mooi project', geeft Adriaanse toe.
Ook bij de volgende strijd om de Johan Cruijff Schaal komt er een familietribune, maar Adriaanse verzekert dat de kaartverkoop van dit jaar wordt geëvalueerd.