'Zeven maanden cel voor golf auto-inbraken in Stad'

Tegen een 37-jarige Stadjer is voor een serie autokraken een celstraf van zeventien maanden, waarvan tien maanden voorwaardelijk geëist. Hij is samen met een 22-jarige stadgenoot verantwoordelijk voor een golf auto-inbraken in Groningen.
Nadat beide mannen in april werden aangehouden, kwam een abrupt einde aan de reeks autokraken.

Tachtig auto's

Volgens justitie hebben de mannen in een paar maanden tijd ruim tachtig auto's opengebroken en leeggeroofd. De autokrakers werkten los van elkaar. De 37-jarige Stadjer had twaalf autokraken op zijn dagvaarding staan. Zijn jongere collega moet later voor de rechtbank verschijnen.

Scharen

De 37-jarige Groninger werd op 25 april op heterdaad betrapt. Hij had drie scharen op zak, waarmee hij kleinere auto's openbrak. Ook droeg de man spullen die kort daarvoor uit opengebroken auto's waren geroofd.

Heroïneverslaving

In de woning van de Groninger vonden de agenten nog eens een grote hoeveelheid gestolen spullen. De Stadjer beriep zich op zijn zwijgplicht. Hij kampt met een heroïneverslaving en zei tijdens de zitting dat de gestolen goederen in zijn woning zijn meegenomen door medegebruikers. Op het strafblad van de man staan meer diefstallen en autokraken.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.