Sportstadion.nl profiteert van 'Max-mania'

Het loopt storm bij het Groningse bedrijf Sportstadion.nl, dat kaartjes verkoopt voor Formule 1-wedstrijden. Oorzaak: de goede prestaties van de Nederlandse coureur Max Verstappen. Verstappen werd vorige week vierde in de Grand Prix van Hongarije.
Over een paar weken staat de Grand Prix van België in Spa-Francorchamps op het programma en de kaartjes daarvoor vliegen weg. In totaal gaan 5.000 mensen via Sportstadion.nl naar de races in België.
Het is daarmee de grootste sportreis die het bedrijf organiseert. Via Sportstadion.nl kunnen sportliefhebbers bijvoorbeeld ook naar voetbalwedstrijden in het buitenland.

Hype

Sportstadion.nl profiteert al sinds eind vorig jaar van de Formule 1-hype, toen bekend werd dat Max Verstappen in de voetsporen van zijn vader Jos zou stappen. 'De belangstelling komt uit het hele land, van Groningen tot Limburg', zegt oprichter en eigenaar Jeroen Huis in 't Veld.
'Voor 20 euro kun je al naar de vrije training op vrijdag. Wil je naar de races op zondag, dan betaal je 120 euro voor een staanplaats tot 500 euro voor een mooie plek op de tribune.'
In 't Veld verwacht de laatste van de 5.000 beschikbare kaarten volgende week te hebben verkocht.

Zelf ook mee

Zelf gaat hij ook regelmatig mee met de sportreizen van zijn bedrijf. Zo gaat hij met zijn hele team naar de Grand Prix in België: 'Dat is part of the job. Iemand moet toch de reizigers begeleiden en wij zijn er niet rouwig om dat te moeten doen. Het zijn, zeg maar, de goeie secundaire arbeidsvoorwaarden van ons bedrijf.'
In 't Veld exploiteert naast Sportstadion.nl overigens ook de voetbalnieuwssite FCupdate en de Formule 1-nieuwssite GPupdate.