Columns over 'kruisgrijper' leiden tot Kamervragen

Slachtoffers van seksueel geweld moeten, als het aan een Kamermeerderheid ligt, sneller aangifte kunnen doen. Dat meldt het Algemeen Dagblad.
Bedenktijd

Nu stuurt de politie de slachtoffers na een informatief gesprek vaak nog weg met de boodschap dat ze pas na een bedenktijd de daadwerkelijke aangifte kunnen doen. De politie stelt dat aangifte doen psychologisch zwaar is voor de slachtoffers, omdat ze hun ervaring tot in detail moeten herbeleven en dat die details in de rechtszaal openbaar
worden behandeld.

Rosa Timmer

Aanleiding voor deze discussie in de Tweede Kamer is de ervaring van Dagblad van het Noorden-columniste Rosa Timmer. Zij wilde aangifte doen van aanranding in een café in de stad Groningen, maar moest een paar weken wachten. Timmer had hier veel moeite mee: 'Als je in elkaar geslagen wordt kun je wel direct aangifte doen. Ik wist meteen dat ik aangifte wilde doen; anders was ik niet naar de politie gegaan'.
Sometimes you have to hurt for the cause to be reached.Dit is voor alle zedenslachtoffers. De Tweede Kamer staat achter ons.
Posted by Rosa Timmer on https://www.facebook.com/rosa.timmer/posts/867705469986075">donderdag 30 juli 2015
Deze slopende affaire heeft dus toch zin. Er gaat iets veranderen voor ALLE zedenslachtoffers! #dvhn #kruisgrijper pic.twitter.com/Yhdfrt119O
— Rosa Timmer (@rosatimmer) 31 juli 2015