Nieuwe baan voor oud-bobsleeër Edwin van Calker

© Archief RTV Noord
Oud-bobsleeër Edwin van Calker wordt technisch directeur van schaatsploeg iSkate. Hij wordt verantwoordelijk voor het sporttechnisch beleid.
Van Calker is blij met zijn nieuwe baan:'Mijn hart ligt bij topsport en de wintersporten in het bijzonder. Ik weet wat er gevraagd wordt van iedereen in een topsportorganisatie, ik ken alle ups en downs. iSkate is een mooie, succesvolle organisatie. Ik heb veel zin om die verder uit te bouwen.'

Waar is winst te behalen?

Hij gaat in overleg met de coaches, atleten en de staf kijken waar winst te behalen valt voor de schaatsploegen. Dat kan bijvoorbeeld zijn op het gebied van voeding, begeleiding en wetenschap. Daarnaast gaat hij commercieel bijspringen.
Edwin Van Calker was sinds 2001 actief als bobsleeër en besloot eind vorig jaar een punt achter zijn carrière te zetten. Hij plaatste zich driemaal voor de Olympische Spelen. De editie van 2010 in Vancouver werd de meest spraakmakende. Van Calker ging toen niet naar beneden in de viermansbob, omdat hij de baan veel te gevaarlijk vond.