Pistolendief op camera herkend door politie

© Jos Schuurman/FPS
Een 22-jarige man uit Utrecht is vrijdag voor de rechtbank in Groningen veroordeeld tot een cel- en taakstraf vanwege een woninginbraak vorig jaar december in de Barmaheerd in Groningen
De man kreeg honderd dagen gevangenisstraf, waarvan 62 dagen voorwaardelijk, en een taakstraf van 60 uur. Daarnaast moet hij nog een jaar een enkelband dragen.

Pistolen en sieraden

Bij de inbraak maakte hij, samen met een handlanger, twee pistolen buit. Ook namen de inbrekers horloges, sieraden en geld mee. De pistolen lagen in een kluis, die de twee openbraken. De eigenaar had een vergunning en was lid van een schietvereniging.  De wapens werden twee dagen na de inbraak teruggevonden in een koffer bij de rotonde op de A7 bij Joure. 

Camerabeelden

De man ontkende op de zitting stellig bij de inbraak betrokken te zijn, maar er waren camerabeelden gemaakt. Zijn metgezel had een kous over zijn hoofd getrokken, maar de Utrechtenaar was op de beelden goed herkenbaar.

Herkend

Uiteindelijk waren er negen politieagenten die de man herkenden op de beelden. De man had al een strafblad en de agenten hadden eerder met hem te maken gehad. Ook de rechters hadden de camerabeelden op de zitting gezien en oordeelden dat de beelden voldoende herkenbaar zijn om als bewijsmateriaal te gelden.