Woensdag duidelijkheid over wedstrijd Groningen-Twente

Het is nog onduidelijk of de competitiewedstrijd tussen FC Groningen en FC Twente zondagmiddag doorgaat. Burgemeester Peter den Oudsten van Groningen (PvdA) hakt woensdagmiddag de knoop door.
Het doorgaan van de wedstrijd staat onder druk vanwege cao-acties van de politie. Vier wedstrijden in de eerste speelronde van de Eredivisie zijn inmiddels afgelast.

Overleg

Dinsdagmiddag hebben de burgemeester, sportwethouder Paul de Rook (D66) en een afvaardiging van de politie en van FC Groningen gesproken over de mogelijkheden.
FC-Groningen directeur Hans Nijland ziet de wedstrijd het liefst doorgaan: 'De laatste jaren zijn de wedstrijden tegen Twente goed verlopen. Het zou moeten kunnen, maar ik schaar me achter ieder besluit, dat de burgemeester neemt', aldus Nijland na het overleg.

Risico

Wedstrijden tegen FC Twente wordt al jaren betiteld als risicowedstrijden. De komende 24 uur worden alle risico's nog eens tegen het licht gehouden. Zo wordt er bijvvoorbeeld gekeken naar het aantal FC Twente-supporters, dat naar de Euroborg komt.

Verantwoordelijkheid

'Dit besluit moeten we zorgvullig nemen', zegt sportwethouder De Rook. 'De gemeente wil niet op voorhand evenementen verbieden. Tegelijkertijd hebben we ook een verantwoordelijkheid met betrekking tot orde en veiligheid. Morgen komen we erop terug.'