Het zou niet, maar gebeurt toch: Troebadoers nemen album op

Wegens succes verlengd: de Troebadoers. Het trio van Jan Henk de Groot, Edwin Jongedijk en Alex Vissering, begon als een theatertour, en daar zou het bij blijven. Nu nemen ze een compleet album op.
Alle 50 Goud

Ze konden niet anders, vertellen de mannen vanuit een vakantiehuisje bij de Duitse grens. De theatertoer was zo'n succes - de single Riekdom kwam bijvoorbeeld op nummer 4 binnen in Alle 50 Goud.

Nachtkrabbers

In Vrieschelo hebben ze hun tijdelijke studio, met grote rollen met kabels en computers op de eettafel. De nieuwe CD gaat 'Nachtkrabers' heten, wat 'nachtbrakers' betekent in het Gronings. Daar zitten ze inmiddels twee weken. De mannen nemen niet alleen hun CD op, maar oefenen ook voor hun nieuwe theatertoer. 'De samenwerking, maar ook de plek, leidt tot veel inspiratie', zegt Jongedijk.

Meer diepgang

De liedjes van de nieuwe cd komen straks voorbij in de nieuwe theater tour Nachtkrabers. Volgens Jan Henk de Groot zijn de mensen nu wel bekend met wat de Troebadoers doen en is het tijd voor wat meer diepgang. Tegelijkertijd worden ook de humor en de mooie verhalen niet vergeten.

De eerste try-out van De Troebadoers staat gepland op 26 september.
https://www.facebook.com/kareloosterhuis/videos/10153455424033419/" data-width="500">
https://www.facebook.com/kareloosterhuis/videos/10153455424033419/">Item gefilmd bij De Troebadoers. Heel even mocht ik de beat aangeven bij een microsessie met Jan Henk de Groot Edwin Jongedijk en Alex Vissering. Vanavond te zien bij RTV Noord!
Posted by https://www.facebook.com/kareloosterhuis">Karel Oosterhuis on https://www.facebook.com/kareloosterhuis/videos/10153455424033419/">dinsdag 4 augustus 2015