Gemeente verbiedt FC Groningen - FC Twente

De wedstrijd FC Groningen - FC Twente gaat zondagmiddag niet door.
De gemeente Groningen heeft het duel verboden.

Politiestaking

Aanleiding is cao-actie van de politie, waardoor er tijdens de wedstrijd geen politieondersteuning is. Dit maakt het volgens loco-burgemeester Paul de Rook onverantwoord om de wedstrijd door te laten gaan. Ook omdat de wedstrijden tegen Twente worden aangemerkt als risicoduel.

Overleg

Afgelopen dagen voerden de gemeente Groningen, de politie en FC Groningen koortsachtig overleg over het al dan niet doorgaan van het duel. De voetbalclub gaf daarbij aan de wedstrijd graag te zien doorgaan.
De politiebonden kondigden vorige week aan dat agenten staken bij acht van de negen wedstrijden tijdens de eerste speelronde van de Eredivisie. Alleen de wedstrijd Feyenoord - Utrecht krijgt wel politieondersteuning.
Ook andere wedstrijden zijn verboden, waaronder SC Heerenveen - De Graafschap, PEC Zwolle - Cambuur Leeuwarden en ADO Den Haag - PSV.

Volgende week woensdag

Het is nog onduidelijk wanneer het duel FC Groningen-FC Twente wordt ingehaald. De FC hoopt op volgende week woensdag en is daarover in overleg met de KNVB. Waarschijnlijk komt hier donderdagavond meer duidelijkheid over.

">
[BREAKING] De wedstrijd FC Groningen - FC Twente gaat zondagmiddag niet door.
Posted by RTV Noord on woensdag 5 augustus 2015