FC-supporters: 'Besluit van burgemeester is respectloos'

John Schurer
John Schurer © RTV Noord
'Respectloos. Ik ben zwaar teleurgesteld', zegt voorzitter John Schurer van de supportersvereniging van FC Groningen.
Hij heeft het over het besluit van de gemeente Groningen om de wedstrijd FC Groningen-FC Twente af te gelasten.

Streep door afscheid Fransen

Er is zondag geen politie inzetbaar tijdens de wedstrijd vanwege cao-acties. De gemeente heeft het duel daarom verboden. Dat betekent dat de supporters een streep moeten zetten door het aangekondigde afscheid van de overleden Piet Fransen.
Schurer: 'Ik ben er klaar mee. Ik en een heleboel supporters zijn enorm teleurgesteld. We hadden iets moois geregeld voor Piet Fransen, maar dat kan nu niet doorgaan'.

Respectloos

'De burgemeester toont met dit besluit geen respect voor de supporters. Als een clubicoon als Piet Fransen komt te overlijden, moet je niet één of twee weken wachten tot je afscheid van hem neemt. Dat moet je direct in dezelfde week doen', zegt Schurer.

'Ik neem het de politie kwalijk'

Ook richt Schurer zich tegen de politie: 'Ik snap de actie van onze politievrienden best hoor, maar ze hadden een heleboel vrienden kunnen maken. Gewoon door het respect te tonen en door te hebben dat wij zo druk met het afscheid van Piet Fransen bezig zijn. Ze hadden de actie in Groningen moeten afblazen. Dat doen ze dus niet en dat neem ik ze erg kwalijk'.

Wanneer wel?

Het afscheid gaat nog wel door, maar het tijdstip hangt af van het moment dat de wedstrijd wordt ingehaald. Dat wordt in de komende dagen duidelijk. Een optie is volgende week woensdag, maar daar overlegt FC Groningen nog over met de KNVB.