Soap over reclamebelasting Winschoten is nog niet voorbij

Er is veel verzet in Winschoten tegen de reclamebelasting
Er is veel verzet in Winschoten tegen de reclamebelasting © Arie Hoeksema
Moet een tandarts, huisarts of verloskundige reclamebelasting betalen? Die vraag stond in juni centraal tijdens de gemeenteraadsvergadering in Oldambt. Het antwoord daarop was eerst 'ja', daarna 'nee' en toen weer 'ja'. Maar de soap is nog niet afgelopen.
De Verenigde Communistische Partij (VCP) wil, ondanks dat een meederheid van de partijen in juni instemde met het voorstel, dat medici en paramedici alsnog worden ontzien.

Voorstel intrekken

In de eerstvolgende raadsvergadering, op 31 augustus, zal de partij dan ook een motie indienen om het voorstel in te trekken. Het wordt dan opnieuw aangeboden aan de raad, maar zonder het artikel, waarin reclamebelasting wordt opgelegd aan medici en paramedici.

Weerstand

Vanuit de medische en paramedische wereld in Winschoten is veel verzet gekomen tegen de reclamebelasting. Voor de VCP is dit een reden om de motie in te dienen. Bovendien druist de belasting in tegen de Geneesmiddelenwet, die medici verplicht om hun naam en functie op de buitenkant van een pand te zetten, zo stellen de communisten.

Binnenstad versterken

De reclamebelasting geldt voor alle ondernemers in het centrum van Winschoten. De opbrengsten worden gebruikt voor het versterken van de Winschoter binnenstad.