Supporters FC Groningen houden protestmars

'Wij geen voetbal, jullie geen staking'. Onder dat motto wordt ook in Groningen komende zondag een mars van supporters van FC Groningen gehouden uit protest tegen de politiestaking.
De wedstrijd FC Groningen- Twente is
. Aanleiding is de cao-actie van de politie, waardoor er tijdens de wedstrijd geen politieondersteuning is. De organisatie wil er een vreedzame mars en een gezellige dag van maken, zegt een van de initiatiefnemers, Manuel Patje. Samen met zijn kompaan Luuk van der Zwaag heeft hij het initiatief genomen tot de mars. 'We willen zondagmiddag verzamelen voor Pub 050 aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen en dan in clubkleuren naar de Grote Markt lopen', aldus Patje.

Eerbetoon

Hij wil op de Grote Markt ook een eerbetoon brengen aan de zondag overleden clubicoon Piet Fransen. 'Hij is een legende en moet geëerd worden. Dat zou zondag in het stadion gebeuren maar dat gaat nu helaas niet door', zegt Manuel Patje.
Hij heeft een pagina op Facebook aangemaakt, waar mensen zich voor het evenement kunnen aanmelden.

Reactie politie

De politie zegt begrip te hebben voor de actie. Ze hoopt dat de supporters ervoor zorgen dat de bijeenkomst rustig verloopt.
De politie houdt een oogje in het zeil.