Lagelander vrijgesproken van in brand steken chalets

© Archief/FPS
De rechtbank in Groningen heeft  een 37-jarige man uit Lageland vrijgesproken van brandstichting op een camping aan het Slochterdiep in zijn woonplaats. Hij zou drie chalets in brand hebben gestoken.
Volgens de rechter is er onvoldoende bewijs om de man te veroordelen. De verdachte ontkent ten stelligste.

Gezin

De branden onstonden 's ochtends rond vijf uur in maart van dit jaar. Eén chalet, waarin twee ouders met hun 4-jarig zoontje lagen te slapen, brandde tot de grond toe af. De mensen konden er net op tijd uit komen, omdat het jongetje hard begon te hoesten. Het kind lag twee dagen in het ziekenhuis. De ouders moesten ook naar het UMCG, omdat ze rook hadden ingeademd.
Hun hond overleefde de brand niet.

Aangestoken

Ook het chalet van de eigenaren van de camping en een derde, onbewoond chalet vatten vlam. Die konden nog worden geblust. Onderzoek wees uit dat alle branden waren aangestoken.

Ruzie

De vrijgesproken man stond zelf op de camping en had een langlopend conflict met de eigenaren. Hij betaalde vanaf februari geen huur meer, waarop de eigenaren van de camping hem wilde afsluiten van het gas. Dat laastste gebeurde op de dag voor de branden. De Lagelander zou gezegd hebben de 'camping te vernielen'.
De officier eiste twee weken geleden 20 maanden cel en tbs met voorwaarden, omdat de man een ernstige autistische stoornis heeft en verslaafd is aan alcohol.