Bussluis achter ziekenhuis: keren, op fietspad of tegen verkeer in?

In een half uur tijd turft RTV Noord-verslaggever Robert Pastoor acht automobilisten die opeens op de rem staan voor de nieuwe bussluis bij het Martini Ziekenhuis. Of ze rijden er gewoon omheen, over het fietspad of tegen het verkeer in. En dan was het nog rustig.
Om precies te zijn: zes keerden de auto of zetten hem in de achteruit. De andere twee kozen de illegaliteit: ze trokken een sprintje over andere weghelft, of over het fietspad.
Pastoor turfde tussen half acht en acht, toen de grootste drukte al voorbij was. De mensen van de technische dienst van het Martini, kunnen vanuit hun kantoortje zien als er weer iemand in de fout gaat.
De bussluis ligt in de van Swietenlaan, bij het kruispunt met de Schweitzerlaan. Verkeer dat vanaf de Paterswoldseweg komt, kan daardoor niet meer achter het ziekenhuis langs rijden.

'Kwestie van wennen'

Woordvoerder Gilbert Sewnandan van de gemeente denkt dat het een kwestie van wennen is. 'Het is een nieuwe situatie. Mensen in de omgeving zijn hierover geïnformeerd, maar ik kan me voorstellen dat mensen van verder weg er niet van op de hoogte zijn. Hij wijst erop dat er wel borden staan over de nieuwe situatie.

Politie waarschuwt nu nog

De politie houdt de situatie in de gaten en spreekt mensen aan die de fout ingaan. Als ze over de schreef gaan en over het fietspad of tegen het verkeer inrijden, krijgen ze nu nog een waarschuwing. Maar over een tijdje gaat de politie bekeuringen uitdelen, aldus een woordvoerder.