Van Poppel 'vergeet fiets' voor Bauke Mollema Tocht

Bauke Mollema heeft zondagmorgen het startschot gelost van 'zijn' Bauke Mollema Tocht. Nog nooit waren er zoveel deelnemers. Een van hen zou Mollema's ploegmaat Danny van Poppel zijn, maar dat ging niet door.
Vergeten

Volgens de organisatie was Van Poppel zijn fiets vergeten mee te nemen. Hoe dat kon gebeuren, is onduidelijk. Op een vervangende fiets wilde hij niet rijden uit angst voor blessures.
Maandag verschijnt Van Poppel aan de start van de 'iets belangrijkere' Eneco Tour.
Voor de derde editie van de Bauke Mollema Tocht zijn zo'n 2400 deelnemers: een record. Van de week was al duidelijk dat er 1750 voorinschrijvingen waren. Zondagmorgen hebben zich nog ruim 600 wielrenners op het laatste moment aangemeld.

Zelf gefietst

De routes over 65, 110 en 165 kilometer begonnen in Groningen bij sportcentrum Kardinge en gaan langs bijvoorbeeld het Lauwersmeer, de Mollema Bult en de kasseienstrook in Zuidwolde. Volgens de organisatie fietste Mollema de routes zelf altijd, toen hij nog in Zuidhorn woonde. Op zondag fietst hij de route van 110 kilometer.
De klim op de Bauke Mollema bult. #rtvnoord #baukemollematocht2015 pic.twitter.com/Lb19BQmZpQ
— Robert Pastoor (@RobertPastoor) 9 augustus 2015
Niet de kasseien van Parijs-Roubaix, maar die van Zuidwolde. #baukemollematocht2015 #rtvnoord pic.twitter.com/TnRfFG6M2a
— Robert Pastoor (@RobertPastoor) 9 augustus 2015