Kromowidjojo pakt zilver op 50 meter vrij

Ranomi Kromodjojo heeft zilver gewonnen op de 50 meter vrije slag in Kazan. De 24-jarige Sauwerdse moest haar wereldtitel afstaan aan de Australische Bronte Campbell.
Campbell tikte aan in 24,12 seconden, Kromowidjojo klokte 24,22. Het brons ging naar Sarah Sjöström uit Zweden, 24,31. Cate Campbell moest genoegen nemen met de vierde plaats (24,36).

Eager

'Ik ben heel blij met zilver. Dit was een supersterk veld en ik zwom mijn beste tijd van dit seizoen', zei Kromowidjojo in een eerste reactie bij de NOS. 'Tweede worden is een goede uitgangspositie, daardoor blijf je 'eager' en gretig voor volgend seizoen.'
Voor Kromowidjojo waren de WK in Kazan niet meer dan een meetpunt op weg naar het grote doel, de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Op de 100 vrij viel ze net naast het podium, maar op de kortste afstand bewees de Groningse dat ze nog steeds tot de wereldtop behoort.

Realistisch

'Kijk, als je een finale zwemt, wil je ook winnen. Maar ik moet realistisch zijn. Voor nu is dit supergoed. Goud bewaren we voor de volgende keer.'

Meerdere

Kromowidjojo was bij de Olympische Spelen van 2012 en een jaar later bij de WK in Barcelona de beste op de 50 vrij. Een jaar voor de Spelen van Rio de Janeiro, het grote doel van 'Kromo', moest de Sauwerdse echter haar meerdere erkennen in de jongste van de zusjes Campbell.
Kromowidjojo bezorgde Nederland de vierde zilveren medaille in het 50 meterbad. Eerder pakte ze zilver met de estafetteploegen (vrouwen en gemengd) op de 4x100 meter, Sharon van Rouwendaal werd tweede op de 400 vrij.