'We zien geen reden om politie-inzet rond wedstrijden FC te verlagen'

© RTV Noord
De Groninger politie is niet van plan om minder agenten en ME rondom wedstrijden van FC Groningen in te zetten. Een risicowedstrijd als AZ-Ajax verliep zondag zonder incidenten, terwijl er geen politie aanwezig was.
Door politiestakingen gingen vijf eredivisie-wedstrijden afgelopen weekend niet door. Ook FC Groningen-FC Twente werd verplaatst.

Zelf verantwoordelijk

De burgemeesters van Alkmaar en Tilburg lieten AZ-Ajax (risicowedstrijd) en Willem II-Vitesse wel doorgaan, onder voorwaarde dat beide thuisclubs zelf verantwoordelijk waren voor de veiligheid.

'Geen optie'

Volgens Sylvia Sanders, woordvoerder van de politie Groningen, is dat geen optie voor de wedstrijden van FC Groningen. 'Eén of twee goede resultaten in andere steden bieden geen garantie voor de wedstrijden in Groningen.'
'We zien dan ook geen reden tot het heroverwegen van de politie-inzet. We gaan de inzet niet terugschroeven. We zien ook geen aanleiding om het anders te doen', zegt Sanders.

Geen openheid

Over hoeveel politie en ME tijdens wedstrijden van FC Groningen wordt ingezet, wilde Sanders niets kwijt. 'Dat doen we nooit.'
FC Groningen-FC Twente wordt woensdag om 18.30 uur ingehaald.