Pon Holding wil Imtech Marine overnemen

© www.imtech.com
Handels- en serviceorganisatie Pon Holding in Almere wil samen met investeerder Parcom Imtech Marine overnemen van het noodlijdende installatiebedrijf Imtech. Dinsdag vroeg de technisch dienstverlener uitstel van betaling aan.
Het dochterbedrijf van Imtech is ook bekend als Radio Holland en heeft onder meer vestigingen in Delfzijl en Lauwersoog.
Bij Imtech Marine wordt navigatie-apparatuur voor schepen gemaakt. Bij de Groningse vestigingen werken dertig mensen, Het bedrijf heeft ook nog vestigingen in Harlingen, Den Helder, IJmuiden, Rotterdam en Vlissingen.

Investeringen

Pon en Parcom zijn naar eigen zeggen bereid om te zorgen voor 'de benodigde investeringen' waardoor de activiteiten van Imtech Marine kunnen worden voortgezet. 'Indien de overname slaagt, dan zal dat zorgen voor zekerheid bij werknemers, klanten en leveranciers', aldus Pon.

Familiebedrijf

Pon is één van de grootste familiebedrijven van Nederland. De onderneming, met ruim 12.000 medewerkers verspreid over ruim twintig landen, heeft veel ervaring in de maritieme en offshore sector.