Acht kamers onbewoonbaar na brand in Maartenshof (update)

In verzorgingstehuis Maartenshof aan de Schaaksport in Groningen heeft dinsdagavond brand gewoed. Het vuur is ontstaan in een kamer op de zesde verdieping. Laatste update: 20:52 uur.
Update 20:52 uur

Door de brand zijn acht kamers voorlopig onbewoonbaar. Ze hebben volgens een brandweerwoordvoerder aanzienlijke rookschade opgelopen. De bewoners moeten de nacht ergens anders doorbrengen. Acht andere kamers zijn uit voorzorg ontruimd. Deze bewoners kunnen later in de avond weer terug.
Meerdere bewoners en personeelsleden hebben rook ingeademd. Ze zijn opgevangen in een gemeenschappelijke ruimte. Daar worden ze behandeld door ambulancepersoneel. Niemand heeft brandwonden opgelopen.
De kamer waar de brand woedde heeft volgens een woordvoerder van de brandweer flinke schade opgelopen. Wat er precies in brand stond is nog onduidelijk. Ook de oorzaak van de brand is onbekend. De kamer was niet bewoond.

Update 20:18 uur

De brand woedde in een kamer op een vleugel met zestien kamers in totaal. De brandweer heeft het vuur geblust.

Update 20:08 uur

De brandweer heeft de brand onder controle. Zoals het nu lijkt hoeven er geen appartementen ontruimd te worden.
Reden van alle sirenes. Dat moet even heftig binnen zijn geweest. #brandweergroningen #112groningennl #maartenshof pic.twitter.com/qI3AAFIADG
— bernard roessen (@BernaRoessen) August 11, 2015
Momenteel brand in #Maartenshof Groningen. Nare lucht. Geen uitslaande brand (meer), zo lijkt het pic.twitter.com/QBI40JtS97
— Hans Sijtsma (@HansSijtsma) August 11, 2015