Laatste Groningse scouts zijn onderweg naar Nederland (Update)

Alle scouts van de Groningse troep Martinitoren zijn weer op weg naar huis. Een deel van de groep was al onderweg naar Nederland. Laatste update: 12.00 uur.
Het leek erop dat de rest pas woensdag terug kon vliegen, maar ze zaten dinsdag al in het vliegtuig. Woensdagavond worden ze herenigd met hun familie.
'Door goed overleg met de luchtvaartmaatschappijen konden ze dinsdagavond al weg', vertelt Offe Offens, vader van een van de scouts.

Storm

De groep van veertig Groningse jongeren heeft meegedaan aan de Wereld Jamboree in Japan. Ze zouden vanuit het Japanse Osaka naar Taipei in Taiwan vliegen en daar een vliegtuig naar Amsterdam pakken. Door een storm is de eerste vlucht vertraagd, waardoor ze hun aansluiting hebben gemist en gestrand zijn op de luchthaven.

Veel lol

De scouts verbleven in een vijfsterrenhotel. Volgens vader Offens hebben ze er de afgelopen dagen een hoop lol gehad. 'Maar het is toch wel prettig om ze straks weer thuis te hebben. Ze zijn op 21 juli vertrokken. Eigenlijk zouden ze afgelopen maandag weer in Nederland zijn.'

Update:

De laatste twintig scouts landen woensdagmiddag op vliegveld Frankfurt, waarna ze per bus naar Zwolle rijden. Daar, op een verzamelpunt, zullen ze rond 18.00 uur met hun familie's worden herenigd.
Daarmee is iedereen van de in totaal 1.000 Jamboree-gangers weer terug. De terugreis heeft in totaal ongeveer 80 uur geduurd.