'Leidt opvoeren druk gasopslag tot zwaardere aardbevingen?'

© Jos Schuurman/Fotoburo FPS
Waarom heeft de NAM toestemming gekregen de druk op te voeren van de gasopslag bij Langelo? Daar wil de PvdA in de Tweede Kamer een antwoord op van minister Kamp van Economische Zaken.
In Kamervragen wijst de partij er op dat een hogere druk kan leiden tot zwaardere aardbevingen in de omgeving van de gasopslag.

Waarom?

Verhoging van de druk is nodig om meer gas op te kunnen slaan in het Drentse reservoir. De PvdA vraagt zich af waarom dat nodig is en wijst op de risico's.
'Bent u het met de PvdA-fractie eens dat het onwenselijk is dat door meer gas op te slaan een groter risico op meer en zwaardere aardbevingen ontstaat?' Zo wil de PvdA de van Kamp weten.

Omwonenden

De Kamerleden Vos, Van Dekken en Nijboer willen ook van de bewindsman weten of de gemeente Noordenveld, de provincie Drenthe en de omwonenden betrokken zijn bij de besluitvorming.
Omwonenden hebben inmiddels hun zorgen geuit over het opvoeren van de druk en de mogelijke gevolgen daarvan. Ook de Statenfractie van de SP heeft vragen aan GS van Drenthe gesteld. Die partij vreest dat inwoners van Langelo en omgeving gevaar lopen door de maatregelen.