Docu over Herman Brood is deze winter klaar

© Piet Wichers
De documentaire over Herman Brood is deze winter te zien, zegt regisseur Dennis Alink. De docu laat volgens hem de wereld door de ogen van de muzikant zien.
Met Unknown Brood wil Alink laten zien wie de mens Herman Brood was. Volgens de regisseur wordt de muzikant vaak gezien als een typetje, dat zijn imago van rock 'n' roll junkie goed droeg. 'Maar hij was natuurlijk ook gewoon een mens', zegt Alink tegen RTV Drenthe.

Twijfels over zichzelf

Een doos met bandjes van waarop Brood zichzelf filmt, gaf de documentairemaker een kijkje in het leven van de zanger. 'Daarop laat hij zijn kwetsbare kant zien, zijn moeilijkheden met drugs en zijn twijfels over zichzelf als gezinsman.'

Crowdfunding

Het geld voor de documentaire kreeg Alink bij elkaar via crowdfunding. Er was in totaal 20.000 euro nodig voor de film en dat kreeg de regisseur op het laatste moment bij elkaar.
'Het was nog wel even spannend. We hadden een flinke stoot kapitaal nodig en die kwam er op het laatste moment dankzij een aantal gulle gevers', vertelt de regisseur.
Alink is momenteel bezig met de laatste opnames. Deze winter kunnen we de film volgens hem verwachten.