Wia Buze: 'Mensen blij maken is het mooiste wat er is'

Samen met haar vaste producer Jur Eckhardt is Wia Buze de komende tijd druk bezig: ze neemt namelijk een nieuwe cd op.
Woensdag kreeg RTV Noord de primeur van haar nieuwe single: Mag ik din bie die? De eerste klanken waren te horen bij René Walhout in 'De Centrale'.
Wia nam zes jaar geleden voor het laatst een cd op. 'Je hoeft niet elk jaar een cd te maken', vindt Wia. Het is overigens een kostbare zaak, want er moet wel geld voor zijn. Wia betaalt alles zelf en daarvoor moest ze eerst sparen.

Dertig jaar in het vak

Toch was het weer tijd voor een nieuw album. Want van optreden en daarmee mensen blij maken wordt Wia het gelukkigst. 'Bovendien zit ik nu dertig jaar het vak. Goede redenen dus om een nieuwe cd te maken', legt Wia uit.

Geen gebrek

Aan nieuwe liedjes geen gebrek. Ze hoeft het maar te vragen aan bijvoorbeeld Alje van Bolhuis, Alex Vissering of Jur Eckhardt. Die zeggen nooit 'nee' en schrijven met liefde de liedjes voor haar.

Jur kon niet weigeren

Dit gold ook voor de opname van haar nieuwe album. Want na het laatste concert van Wia sloot de studio van Jur zijn deuren en stopte hij met het maken van muziek. Maar toen Wia hem vroeg om nog een keer samen de studio in te gaan, kon hij gewoon niet weigeren.
Voor het einde van het jaar moet het album klaar zijn.