liveblog FC Groningen-FC Twente 1-1 #grotwe Gesloten

© RTV Noord
FC Groningen speelt woensdagavond in de Euroborg tegen FC Twente. U kunt de wedstrijd ook live volgen bij Radio Noord in het programma FC Groningen Live
90+6'
Het is afgelopen. De wedstrijd eindigt in 1-1.
90+6' Vrije trap van Ziyech belandt in de handen van Padt.
90+3' Tamata komt heel vervelend neer en zal niet verder kunnen. De verdediger heeft veel last van zijn knie. Lindgren geeft bij Van de Looi aan dat hij gewisseld moet worden, maar Groningen is door zijn wissels heen.
90+2' Hoesen komt alleen op Marsman af, die wordt afgevlagd wegens buitenspel. Het was echter op het randje.
90' Er komen vier minuten extra tijd bij.
86' Kans voor Botteghin uit een hoekschop, maar via het dijbeen van de centrale verdediger gaat de bal over.
84' DOELPUNT FC GRONINGEN! 1-1 De jongeling Jelle van der Heyden leidt balverlies. Mahi vindt Mahi die het overzicht bewaard en afspeelt op De Leeuw, die de bal onder Marsman door in het doel schuift.
83' Hoesen schiet een half metertje over.
81' Marsman tikt de bal weg, voordat De Leeuw binnen kan koppen.
80' Twente wisselt ook. Eghan gaat naar de kleedkamer, Corona komt binnen de lijnen.
78' Mahi, vorig seizoen trefzeker tegen Twente, vervangt Rusnák. Hoesen komt binnen de lijnen voor Hiariej. Groningen gaat alles-of-niets spelen.
76' Weer spanning voor het doel van Twente. De tijd begint te dringen voor FC Groningen.
75' De kleinste man van het veld, Eghan, kan een hoekschop van Ziyech vrijstaand in het doel koppen, maar de aanvaller van Twente kopt naast.
71' Antonia snijdt naar binnen en krult de bal net naast het doel.
70' Het scheelde niets of Groningen had op gelijke hoogte gestaan. Tot twee keer toe keert Marsman een inzet van Hateboer, diens derde inzet gaat over.
69' Mokotjo heeft de ruimte om uit te halen, maar Padt kan de bal eenvoudig keren.
66' Linssen, die enkele behoorlijke mogelijkheden kreeg, gaat naar de kant. Jesper Drost is zijn vervanger.
64' Doelpuntenmaker Tapia gaat geblesseerd naar de kant. Hölscher is zijn vervanger.
64' De wedstrijd is een beetje rommelig. Jesper Drost loopt inmiddels warm.
60' Prima combinatie tussen Linssen en Tibbling. Laatstgenoemde schiet een metertje naast.
56' Er wordt alweer een poosje gespeeld, maar Marsman heeft de noppen van De Leeuw in zijn knie staan.
53' De Leeuw gaat een beetje hard door op Marsman, die last van z'n knie heeft.
49' Linssen kopt een metertje naast het doel van Marsman.
46' Beide ploegen beginnen ongewijzigd aan de tweede helft.
46' Twente heeft afgetrapt voor de tweede helft. 45+1' Het is rust. Groningen is de betere ploeg, maar toch kijkt de ploeg van Erwin van de Looi met 1-0 achter.
42' Doelpunt FC Twente: 0-1 Hoekschop van Twente wordt door Renato Tapia prachtig in het doel gekopt. De voorsprong van de Tukkers is tegen de verhouding in.
32' Alweer de zesde hoekschop voor Groningen. Ook nu wordt Marsman niet getest.
31' Grote kans voor Antonia. Hij wordt op Marsman afgestuurd, maar de doelman kan het schot van de aanvaller nog net naast het doel tikken. De hoekschop wordt door Botteghin richting kruising gekopt, maar kan makkelijk worden gevangen door Marsman.
30' Na een hoekschop krijgt Rusnák de bal terug. Zijn schot wordt aangeraakt en verdwijnt in de handen van Marsman.
Het applaus voorafgaand aan de wedstrijd voor Piet Fransen:
Minuut applaus voor mister FC Groningen, Piet Fransen. Ook uitvak klapt mee. #respect #grotwe pic.twitter.com/tVnRENuJEr
— Niiwino Geertsema (@Niiwino)
27' ...levert niets op.
27' Hoekschop Groningen...
23' Het eerste kwart van de wedstrijd is vermakelijk. Er gebeurt voldoende aan beide kanten. Groningen heeft de betere mogelijkheden gehad.
22' De bal gaat aan iedereen voorbij.
22' Hoekschop FC Twente.
20' Prima voorzet op De Leeuw, die via de schoen van Uvini naast kopt. Ook uit deze hoekschop volgt geen gevaar.
19' Eghan wil een strafschop, nadat Lindgren hem licht onderuit trok. Hij krijgt die niet. Een hoekschop volgt wel, maar daar komt wederom geen gevaar uit.
17' Mooie actie van Linssen. Hij speelt een verdediger door de benen en loop het strafschopgebied binnen. Hij schiet zelf op doel, waar Antonia en De Leeuw de bal graag zouden willen hebben. De twee mede-aanvallers stonden niet heel erg vrij.
14' Wat spanning voor het doel van FC Twente, maar Marsman hoeft niet in actie te komen.
13' Prima schot van Linssen na een goede aanval van Groningen. Marsman laat de bal even los, maar kan hem in tweede instantie klemmen.
11' Hoekschop voor Twente levert ook niets op.
8' Voorzet van Tamata is prima, maar wordt door Schilder tot corner verwerkt. De hoekschop levert uiteindelijk niets op.
2' Sergio Padt verslikt zich in een aanname, waardoor de bal bijna over zijn eigen doellijn rolt, maar de sluitpost is op tijd aanwezig om de bal weg te werken.
1' Meteen al een behoorlijke kans voor Groningen om na een minuut op voorsprong te komen. Het schot van Bryan Linssen wordt echter geblokt door een Twente-verdediger.
1' De wedstrijd is begonnen! Groningen heeft afgetrapt.
Een ovationeel applaus voor Piet Fransen, die vorige week overleed
FC Groningen opent het competitieseizoen tegen FC Twente. De wedstrijd zou aanvankelijk zondag worden gespeeld, maar door de politieacties vond die wedstrijd geen doorgang.
Groningen speelt in dezelfde opstelling als in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Dat betekent dat Jesper Drost ook deze wedstrijd op de bank begint. Tom Hiariej begint in de basis, evenals Michael de Leeuw.
FC Groningen heeft het de laatste jaren moeilijk in de eigen Euroborg. De laatste thuiszege dateert van 21 oktober 2007. Martijn Meerdink was als enige trefzeker. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in 2-2. Namens Groningen scoorden Lorenzo Burnet en Mimoun Mahi (beiden beginnen vandaag op de bank). Bij FC Twente waren Renato Tapia en Joachim Andersen trefzeker.

Opstellingen

FC Groningen: Padt; Hateboer, Botteghin, Lindgren, Tamata; Tibbling, Rusnák (78' Mahi), Hiariej (78' Hoesen); Antonia, De Leeuw, Linssen (66' Drost)
Bank: Bank Groningen: Van der Vlag, Kappelhof, Burnet, Drost, Bacuna, Mahi en Hoesen
PSV: Marsman; Ter Avest, Uvini, Katsikas, Schilder; Gutiérrez, Mokotjo, Tapia (64' Hölscher), Van der Heyden; Ziyech, Eghan (80' Corona)
Scheidsrechter: Jansen