Groningen doet zichzelf tekort tegen Twente

FC Groningen heeft woensdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Twente. Een laat doelpunt van Michael de Leeuw leverde Groningen een meer dan verdiend punt op.
Groningen begon in dezelfde basisopstelling als in de verloren wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Dat betekende dat aanwinst Jesper Drost ook deze wedstrijd op de bank begon.
Groningen won voor het laatst in eigen huis van FC Twente in 2007, maar het leek er al vlug op dat de drie punten dit jaar eindelijk weer in Groningen zouden blijven. Groningen had het meeste balbezit en kreeg de meeste kansen.
Bryan Linssen kreeg binnen een minuut zijn eerste schietkans (geblokt) en in het vervolg nog twee prima mogelijkheden (twee keer redding Nick Marsman).
Twente stelde daar aan de andere kant weinig tegenover, maar kwam drie minuten voor rust wel op voorsprong. Hakim Ziyech nam een corner die door Renato Tapia op fraaie wijze achter Sergio Padt werd gekopt.

Tweede helft

Na rust behield Groningen het meeste balbezit, maar aanvankelijk was het spel een stuk slordiger dan de eerste helft.
Twintig minuten voor tijd leefde het duel weer op. Hans Hateboer kreeg in drie instanties de kans om de gelijkmaker te scoren, maar telkens lag Marsman in de weg. Jairchinio Antonia krulde een minuut later de bal voorlangs.

Gouden wissels

Nadat Eghan namens FC Twente een goede kopkans om zeep had geholpen, bracht Erwin van de Looi twee verse krachten in het veld: Danny Hoesen verving Tom Hiariej en Mimoun Mahi kwam binnen de lijnen voor Albert Rusnák.
Die twee wissels waren belangrijk bij de gelijkmaker, die zes minuten voor tijd viel. Mahi ontfutselde de jonge Twente-speler Jelle van der Heyden de bal, speelde Hoesen aan, die het overzicht bewaarde en Michael de Leeuw in staat stelde te scoren.
In het vervolg ging Groningen op zoek naar meer. Eric Botteghin kreeg nog een goede mogelijkheid op de 2-1, maar hij zag uit een corner de bal via zijn knie over het vijandige doel gaan.
FC Groningen kreeg met het punt te weinig, maar kan wederom terugkijken op een prima wedstrijd