Autokraker moet zes maanden brommen

© Flickr/Michael Coghlan (Creative Commons)
Een 37-jarige Stadjer heeft één jaar cel, waarvan een halfjaar voorwaardelijk, gekregen voor twee autokraken en heling. De man stond twee weken geleden terecht voor twaalf autokraken. Twee acht de rechtbank bewezen.
Van de overige inbraken had de man de buit in huis. Omdat het mogelijk is dat de man op een andere manier aan deze spullen is gekomen, vindt de rechtbank heling in dit geval bewezen.

Golf autokraken

De Stadjer werd in april aangehouden, samen met een 22-jarige Groninger. Daarmee kwam een einde aan een reeks autokraken in de binnenstad.
Zijn jongere kompaan moet nog voor de rechtbank verschijnen. Volgens het Openbaar Ministerie hebben de mannen ruim tachtig auto's opengebroken. Beide mannen wisten volgens het OM van elkaars bestaan, maar opereerden zelfstandig.
Verslaafd
De 37-jarige Stadjer werd op heterdaad betrapt. Hij had drie scharen op zak, waarmee hij kleinere auto's openbrak. In zijn woning stuitten de agenten op spullen die uit opengebroken auto's waren gestolen.

De Stadjer is verslaafd aan heroïne. Hij moet zich in de proeftijd in een verslavingskliniek laten behandelen. De man is vaker voor autokraken veroordeeld.
Het OM had twee weken geleden zeventien maanden cel geëist, waarvan tien maanden voorwaardelijk.