Man doodgeschoten in Groningen (update 22:39 uur)

Op de Sumatralaan in de Indische Buurt in Groningen is zaterdagmiddag rond kwart voor drie een man doodgeschoten. De dader is nog voortvluchtig. Laatste update: 22:39 uur.
Het slachtoffer is op straat neergeschoten. De politie is op zoek naar de dader. Een groot gebied rondom de Sumatralaan is op dit moment afgezet.

Update 22:39 uur

De politie laat weten dat het slachtoffer een 42-jarige man uit Groningen is. Het sporenonderzoek op de Sumatralaan is inmiddels afgerond. De linten zijn weggehaald en de weg is weer vrijgegeven.

Update 19:07 uur

De politie kan nog niets vertellen over de identiteit van het slachtoffer. Het zou gaan om Mais Rasta Jozef uit Groningen. Verschillende vrienden op Facebook condoleren de nabestaanden.
Ook media op Curaçao media maken melding van de moord.

Update 16:58 uur

Zeker vijf mensen zijn getuige geweest van de schietpartij, meldt de politie aan RTV Noord. Ze zijn opgevangen op het politiebureau aan de Rademarkt en krijgen slachtofferhulp.
Volgens politiewoordvoerder Paul Heidanus was het slachtoffer te voet. Wel is in de buurt van het slachtoffer een fiets gevonden. De politie onderzoekt van wie die fiets is.

Update 16:27 uur

De politie kan de identiteit van het slachtoffer nog niet bekendmaken. De Forensische Opsporing is bezig met sporenonderzoek. Daarbij wordt ook een speurhond ingezet. Ook is de politie bezig met een buurtonderzoek.
Het is onduidelijk waarom de man dood is geschoten. Het slachtoffer had voor zover bekend geen voertuig bij zich.

Update 16:12 uur

Ooggetuigen vertellen aan RTV Noord dat er vlak voor de schietpartij een ruzie is geweest. De politie gaat op dit moment de deuren bij langs om met getuigen te praten.

Update 15:35 uur

De politie bevestigt dat het slachtoffer is overleden.
Dodelijke schietpartij recht voor mijn deur. pic.twitter.com/CBOmASyENf
— Ronald Mulder (@ronaldmulder) August 15, 2015
Dodelijke schietpartij aan #Sumatralaan in #Groningen. Dader nog voortvluchtig zegt politie. pic.twitter.com/Lq2CcgJfPR
— Liselotte Schüren (@LSchuren) August 15, 2015
Net bevestiging dat het slachtoffer vh schietincident is overleden. Persvoorlichter Paul Heidanus gaat ter plekke. Nadere info volgt zsm.
— Politie Groningen (@polgroningen) 15 augustus 2015