Liveblog PSV-FC Groningen 2-0 #psvgro Gesloten

© RTV Noord
FC Groningen speelt zondagmiddag in het Philips Stadion in Eindhoven tegen PSV. U kunt de wedstrijd ook live volgen bij Radio Noord in het programma FC Groningen Live
90+2'
FC Groningen verliest met 2-0 van PSV.
90' De vierde official geeft aan dat er een minimum van twee minuten blessuretijd bijkomen
89' Pröpper vuurt een afgeslagen bal hoog over het doel van Padt.
84' Grote kans voor Groningen. Burnet geeft voor en De Leeuw kopt hard naar de grond, maar vindt Zoet op zijn weg.
83' Kasper Larsen maakt zijn debuut voor Groningen. Hij komt in het veld voor Tibbling
81' Prima aanval van PSV eindigt met een schot van Lestiënne op de benen van Padt.
81' De doelpuntenmaker gaat naar de kant. Gáston Pereiro is zijn vervanger.
76' Doelpunt PSV: 2-0 De bal komt met enig geluk bij Narsingh, die zijn tegenstander uitkapt en zijn tweede van de middag scoort.
72' De Leeuw kan met een sliding net niet Zoet op de proef stellen.
70' Tweede wissel van Groningen: Rusnák verlaat het veld, Mimoun Mahi mag de laatste twintig minuten spelen.
68' Prima aanval van Groningen. De bal wordt tot hoekschop verwerkt. Wederom is de hoekschop slecht.
66' Lestiënne met een voorzet op Narsingh, maar die ziet zijn inzet via zijn scheenbeen naast het doel van Padt verdwijnen.
62' Tibbling komt in botsing met Pröpper en krijgt geel. Het is alweer de vijfde kaart voor de gasten.
60' Veelbelovende aanval van Groningen eindigt met een voorzet van Linssen die in de handen van Zoet belandt.
59' Narsingh krult de bal mooi richting kruising, maar de bal belandt op het dak van het doel.
57' Narsingh komt op Padt af, maar schiet op het been van de doelman. Het blijft 1-0, waardoor Groningen mag blijven hopen op een goed resultaat.
54' Pröpper krijgt veel ruimte om uit te halen, maar zijn schot gaat recht op Padt af.
51' Guardado probeert het eens van grote afstand. Zijn schot gaat ruim naast.
48 Mooie aanname van Drost, maar zijn voorzet bereikt geen medespeler. In de tegenstoot claimt De Jong een strafschop, maar hij krijgt slechts een hoekschop. Die levert niets op.
46' Jesper Drost staat op het veld. Jairchinio Antonia is in de kleedkamer achtergebleven.
46' FC Groningen heeft afgetrapt voor de tweede helft. 45' De vrije trap van Rusnák eindigt in de muur. Makkelie fluit daarna af. Het is rust.
45' Schwalbe van De Leeuw of niet, Makkelie geeft een vrije trap. Er ontstaat een opstootje tussen Guardado en Rusnák, beiden krijgen geel.
43' Sliding met hoog been van Kappelhof levert geel op.
42' Hele slechte voorzet van Rusnák.
42' Een gekraakt schot van Burnet levert een hoekschop op.
40' Volley van Pröpper gaat een half metertje over het doel van Padt.
38' Groningen kruipt iets meer uit z'n schulp. Michael de Leeuw kan zijn hoofd net niet goed tegen de bal zetten.
35' Groningen springt slordig met het balbezit om. Wel weer een doelpoging van de bezoekers: Albert Rusnák schiet hoog over.
25' Groningen was in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal in de beginperiode de bovenliggende partij, maar heeft nu weinig in te brengen.
24' Maher schiet een vrije trap recht in de muur.
22' Narsingh komt er weer doorheen en geeft voor. Hij claimt hands van Reijnen, maar Makkelie geeft aan dat de bal op de arm komt, maar dat de verdediger zijn handen langs zijn lichaam heeft.
20' Linssen trekt Arias aan zijn shirtje en krijgt terecht de gele kaart van scheidsrechter Makkelie
17' Schot van Bryan Linssen wordt geblokt.
15' Adam Maher met een verraderlijk schot, maar de bal gaat voorlangs.
10' Luuk de Jong kopt een pass van Andrés Guardado door op Davy Pröpper, maar Padt reageert attent. Twintig seconden later wordt een schot van De Jong gekraakt.
9'Misverstandje tussen Reijnen en Kappelhof wordt niet afgestraft door PSV.
7' Doelpunt PSV: 1-0 Luciano Narsingh ontsnapt aan buitenspel, omspeelt Sergio Padt en tikt de bal tergend langzaam langs het been van Johan Kappelhof in het doel.
4' Hans Hateboer kan zijn hoofd tegen de bal zetten, maar zijn kopbal mist kracht en kan makkelijk worden gevangen door PSV-doelman (en Veendammer) Jeroen Zoet.
4' Prima start van Groningen. Twee voorzetten leveren echter weinig gevaar op. Nu hoekschop voor de FC.
1' PSV heeft afgetrapt. De wedstrijd is begonnen!
FC Groningen neemt het tegen landskampioen PSV op met drie wijzigingen in de opstelling. Eric Botteghin vertrok deze week naar Feyenoord en Abel Tamata raakte geblesseerd in de wedstrijd tegen FC Twente. Als klap op de vuurpijl haakte aanvoerder Rasmus Lindgren vanochtend af met een liesblessure.
Botteghin wordt in het centrum van de verdediging vervangen door Etiënne Reijnen. De verdediger werd vrijdag gepresenteerd als nieuwe aanwinst. De andere nieuwkomer, Kasper Larsen, begint op de bank. Lindgren wordt vervangen door Johan Kappelhof, Lorenzo Burnet begint op de plek van Tamata.
Hoewel het pas het derde duel van FC Groningen is dit seizoen, speelt de ploeg al voor de tweede keer tegen PSV. In de Amsterdam Arena waren de Eindhovenaren de tegenstander in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Hoewel Groningen een uitstekende wedstrijd speelde, was PSV met 3-0 te sterk.
Vorig seizoen verloor Groningen nipt met 2-1 van PSV in Eindhoven. Namens Groningen was Botteghin trefzeker, bij de landskampioen scoorden Georginio Wijnaldum en Nicolas Isimat-Mirin. Het seizoen daarvoor stapte Groningen voor het eerst als winnaar van het veld.

Opstellingen

FC Groningen: Padt; Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Burnet; Tibbling (83' Larsen), Rusnák (70' Mahi), Hiariej; Antonia (46' Drost), De Leeuw, Linssen
Bank: Bank Groningen: Van der Vlag, Larsen, Van Nieff, Drost, Bacuna, Mahi en Hoesen
PSV: Zoet; Arias, Bruma, Isimat-Mirin, Brenet; Pröpper, Guardado, Maher; Narsingh (81' Pereiro), De Jong, Lestienne
Scheidsrechter: Makkelie