Politie krijgt 322 tips binnen over Jumbobomber

© Jos Schuurman/FPS
De politie heeft tot nu toe 322 tips binnengekregen in het onderzoek naar de Jumbobomber. Volgens de politie denkt het publiek goed mee.
Vrijdag stond het aantal tips op
.

Goed bekeken filmpje

Bij de politie zijn meerdere tips binnengekomen over de kookwekker. Mensen geven door waar de kookwekkers zoal te koop zijn. Ook worden volgens de politie de camerabeelden waarop mogelijk de Jumbobomber te zien is goed bekeken. De teller van het YouTube-filmpje staat op ruim 147.000.

Auto en fietsen

De politie krijgt weinig tips over de Suzuki Swift die bij de Jumbo aan de Wilhelminakade stond toen daar een explosief werd gevonden. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van die auto. Ook wil de politie graag praten met de eigenaren van twee fietsen die rond die tijd in de buurt stonden van de Jumbo-supermarkt aan de Wilhelminakade.

Bitcointips

Het onderzoeksteam heeft wel veel reacties gekregen van mensen die mee willen denken over de bitcoins. De bommenlegger eist in een brief geld in de vorm van bitcoins, een digitale geldeenheid. Daarnaast praat de politie met meerdere experts op het gebied van bitcoins.