Kansloze nederlaag FC Groningen tegen PSV

FC Groningen is er ook de tweede wedstrijd van het seizoen niet in geslaagd te winnen. In Eindhoven was PSV met 2-0 te sterk.
Groningen begon met liefst drie wijzigingen ten opzichte van de midweekse wedstrijd tegen FC Twente. Eric Botteghin (verkocht), Rasmus Lindgren en Abel Tamata (blessures) ontbraken allen in de verdediging. Johan Kappelhof, Lorenzo Burnet en de debuterende Etiënne Reijnen vervingen hen.

Eerste helft

Groningen had in de eerste twee wedstrijden van dit seizoen tegen PSV en FC Twente indruk gemaakt met het spel, maar won nog niet. In Eindhoven was Groningen geen schim van die ploeg.
PSV kwam al snel op voorsprong, nadat Luciano Narsingh doelman Sergio Padt omspeelde en de bal tergend langzaam langs Kappelhof in de verre hoek tikte.
PSV bleef in het vervolg van de eerste helft het spel dicteren. Groningen stelde daar weinig tegenover.

Tweede helft

Ook in de tweede helft had PSV het betere van het spel, al durfde de ploeg van trainer Erwin van de Looi iets vaker de aanval te zoeken. Echte mogelijkheden leverde dat echter niet op.
Ook PSV bleef grote kansen bespaard, op een inzet van Narsingh (redding Padt) na, waardoor de bezoekers mochten hopen op een goed resultaat.
Die hoop op een resultaat vervloog een kwartier voor tijd, toen Narsingh voor de tweede keer trefzeker was. De vleugelaanvaller kapte zijn tegenstander uit en krulde de bal in de verre hoek.
Na dat doelpunt kreeg Groningen de grootste kans van de wedstrijd: Burnet vond het hoofd van Michael de Leeuw, maar diens kopbal werd gekeerd door PSV-doelman Jeroen Zoet.
In het vervolg gebeurde er weinig meer, waardoor Groningen na twee wedstrijden op één punt staat. Volgende week speelt Groningen in eigen huis tegen Excelsior.