Van de Looi: 'Je moet ook niet zo dramatisch doen'

FC Groningen-trainer Erwin van de Looi was na afloop ontevreden over het optreden van zijn ploeg, na de 2-0 nederlaag tegen PSV. Van de Looi vindt dat zijn ploeg er meer uit had kunnen halen in Eindhoven. 'Het was teleurstellend.'
Mes tussen de tanden

'Wil je hier wat halen, dan zal je met het mes tussen de tanden moeten spelen. En zal je ook aan de bal veel meer moeten laten zien, veel meer lef tonen. Dat hebben we niet goed genoeg gedaan', vertelt Van de Looi.

Aanvallend wisselen

Vlak voor tijd liet Van de Looi verdediger Kasper Larsen debuteren voor FC Groningen. Hij koos er bewust voor om een verdediger in te brengen.
'Ik hou van aanvallend wisselen, dat heb je tegen FC Twente gezien. Maar je moet wel wisselen om te proberen die wedstrijd om te draaien. Alleen maar spitsen brengen op het moment dat de tegenstander in de omschakeling dodelijk is, en je op het middenveld niet de overhand hebt, dan heeft het geen zin om extra spitsen te brengen, want dan kom je alleen maar mensen tekort op het middenveld en achterin.'

Geprikkeld

Op de vraag of de nederlaag een klap was voor de selectie van Erwin van de Looi, reageerde de trainer van FC Groningen geprikkeld.
'Nee, hou op. Je moet ook niet zo dramatisch doen. We zijn tot nu toe hartstikke goed bezig. We hebben vandaag met 2-0 uit verloren bij PSV en niet goed gespeeld. Punt. Dat is het. Volgende week spelen we thuis tegen Excelsior en dan staan we er weer,' besluit de oefenmeester.