Tot zes jaar cel geëist voor brute woningoverval Winschoten

© RTV Noord
Een 49-jarige man uit Winschoten moet voor een woningoverval zes jaar de cel in, zo eist het Openbaar Ministerie. Tegen een 52-jarige Winschoter werd twintig maanden cel geëist.
Beide mannen zijn volgens Justitie schuldig aan de gewelddadige overval op hun drugsdealer.

Geschoten

De mannen klopten op 8 februari midden in de nacht op het raam van de woning in de Winschoter Molenhornstraat. Toen de bewoner opendeed, drongen de mannen met een wapen in de hand en bivakmuts op naar binnen.
Onder luid geschreeuw om geld en drugs werd de bewoner geslagen en bij de keel gepakt. Er werd meerdere keren geschoten. Een buurtbewoner hoorde het lawaai en belde de politie. Beide overvallers werden opgepakt.

Lang strafblad

De 49-jarige man wordt door justitie gezien als de hoofddader. De Winschoter staat in zijn woonplaats bekend als een gewelddadige drugsgebruiker. Al sinds 1987 komt hij met justitie in aanraking.
Naast de woningoverval moest de man ook terecht staan voor mishandelingen, een gijzeling en diefstallen.

Medeverdachte

De 52-jarige medeverdachte is eveneens als drugsverslaafde al vanaf 1987 een bekende van justitie. Op zijn strafblad staan met name diefstallen. Zijn rol in de woningoverval is volgens de officier een stuk kleiner.
De man kampt met ernstige gezondheidsproblemen en verblijft op dit moment in een psychiatrische kliniek voor verslaafden in Beilen.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.