'FC Groningen praat met KNVB over vrouwenvoetbal' (update)

© JK Beeld
FC Groningen denkt erover om mee te doen aan de Eredivisie Vrouwen. De KNVB voert hierover gesprekken met de club.
Dat heeft directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee maandag gezegd in Zeist bij de presentatie van de nieuwe opzet van de vrouwencompetitie, melden verschillende media.

Meer kandidaten

Volgens Van der Zee wordt behalve met FC Groningen ook gepraat met Vitesse en met de Rotterdamse clubs Feyenoord, Excelsior en Sparta, die misschien een combinatieteam willen vormen.

'Geen plannen'

FC Groningen zelf ontkent dat er gesprekken zijn geweest. 'De KNVB heeft in de wandelgangen wel eens een balletje opgegooid, maar voor de nabije toekomst hebben we geen concrete plannen', zegt algemeen directeur Hans Nijland.
Nijland staat wel positief tegenover vrouwenvoetbal: 'Het is een snelgroeiende sport, waar we wel sympathie voor hebben. Het zou commercieel ook best interessant kunnen zijn. Maar voorlopig willen we onze energie vooral steken in de realisatie van het Topsportzorgcentrum.'

Nieuwe opzet

De Eredivisie Vrouwen bestaat op dit moment uit zeven teams, waaronder SC Heerenveen en PEC Zwolle. Komende vrijdag gaat de vrouwencompetitie van start in een nieuwe opzet. De afgelopen drie seizoenen kwamen de Nederlandse clubs uit in de BeNeLeague, samen met een aantal Belgische teams.
Die opzet is mislukt, waardoor er weer een competitie met alleen Nederlandse clubs is opgericht.