CDA wil evaluatie evenementenbeleid Stad

Het CDA in de gemeenteraad van Groningen is ongelukkig met hoe het nieuwe evenementenbeleid uitpakt.
De partij wil dan ook aan het eind van het zomerseizoen met de raad een evaluatie over het nieuwe beleid. De christendemocraten willen dit naar aanleiding van de commotie over de vergunning van cultuurfestival Noorderzon in de Stad.

Kort geding

Buurtvereniging Hortusbuurt had een kort geding aangespannen omdat de gemeente Groningen het festival teveel ruimte zou geven.

Beleid

De rechter oordeelde dat de burgemeester het recht heeft om af te wijken van de grenswaarden die zijn vastgesteld in het gemeentelijk evenementenbeleid.
Dit is mogelijk sinds een beleidswijziging eerder dit jaar, dat is goedgekeurd door de gemeenteraad. Hierin staat dat er flexibeler wordt omgegaan met vergunningen.

Kort dag

'Op zich is maatwerk aardig, maar dertien dagen voor aanvang komt de vergunning. Dat is wel heel kort voor een buurtvereniging om daarop bezwaar te maken', zegt CDA-raadslid Anne Kuik.
'Het beleid dat is vastgesteld moet een bruisende stad stimuleren, maar dat moet niet ten koste gaan van de leefbaarheid van buurten', zegt Kuik.