SP-gedeputeerde: 'Gezellig met Alders gesproken'

Het aantal woningen in Groningen dat versterkt moet worden vanwege aardbevingen is nog steeds 'ruim 150.000'. Dat zegt gedeputeerde Eelco Eikenaar (SP) tegen RTV Noord. 'Er kan geen enkele reden zijn om dat aantal te downplayen.'
Eikenaar zegt dat de provincie geen reden heeft om nu uit te gaan van een kleiner aantal woningen dat versterkt moet worden.

Nieuwe gegevens van Alders

Nationaal Coördinator Hans Alders baarde afgelopen weekeinde opzien door in het Algemeen Dagblad te zeggen dat het aardbevingsgebied veel kleiner is dan aanvankelijk verondersteld. Niet 170.000 woningen zouden moeten worden verstevigd, maar 'slechts' vele tienduizenden. Volgens Alders zou dat blijken uit nieuwe gegevens.

Nog steeds 150.000

Gaswinningsgedeputeerde Eikenaar zegt geen nieuwe gegevens te kennen waar dat uit af te leiden is. 'Zoals ik de rapporten interpreteer die er nu liggen - dat zijn de laatste rapporten die beschikbaar zijn, die zijn van begin zomer - gaan we nog steeds uit van 150.000 woningen. U moet aan de Nationaal Coördinator vragen welke interpretatie hij heeft van deze gegevens.'

'Gezellig gesproken'

Eikenaar heeft inmiddels wel zelf contact gehad met Alders, maar hij houdt zich op de vlakte over de inhoud van dat contact.
'Ik heb gezellig met de heer Alders gesproken de afgelopen dagen...'
- Ja, was het gezellig?
'Eeehm... Het was gezellig, ja hoor. Het is een aardige man dus dat is gezellig.'
Woensdag praat de Nationaal Coördinator met Provinciale Staten.