Beslag op bezit witwassers

© RTV Noord
De FIOD heeft eind juli drie woningen doorzocht in Groningen, Oldenzaal en Enschede in een onderzoek naar een beroepsgokker. Hij wordt verdacht van het opzettelijk doen van onjuiste belastingaangiften, witwassen en fraude met kansspelbelasting.
De verdachte liep tegen de lamp doordat hij contant geld opnam met een betaalkaart van een buitenlandse bank. Er is beslag gelegd op Nederlandse, Duitse en Britse bankrekeningen, een woning en diverse luxegoederen, zoals horloges.

Miljoen euro

De FIOD heeft de afgelopen weken bij elkaar vijf panden in het hele land doorzocht in drie verschillende strafrechtelijke onderzoeken naar witwassen en belastingfraude. De beroepsgokker is een van de drie verdachten die de FIOD op de korrel heeft. De waarde van onroerend goed, bankrekeningen, luxegoederen en contant geld waar beslag op is gelegd bedraagt ruim een miljoen euro.

Betaalkaarten

De onderzoeken zijn gestart naar aanleiding van een analyse van de Belastingdienst van gegevens van betalingen die zijn gedaan met buitenlandse betaalkaarten.