Gedupeerde doet aangifte tegen baas failliete Hellas Travel

Gedupeerde Harmieke Paters van de failliete touroperator Hellas Travel heeft dinsdag aangifte gedaan tegen het bedrijf en de eigenaar, Rob van der Poel.
Paters is daarmee de eerste gedupeerde die aangifte doet. 'En dat moeten er meer worden!', zegt ze tegen RTV Drenthe.

Negenhonderd euro

Paters, inwoner van Hoogeveen, boekte eerder dit jaar vier vliegtickets vanaf Groningen Airport Eelde naar het Griekse Corfu. De reis werd aangeboden door Hellas Travel en uitgevoerd door Aegean Airlines. Maar nog voordat het gezin Paters in het vliegtuig zat, was de maatschappij al failliet.
Naar de negenhonderd euro kan ze fluiten. Net als 349 andere gedupeerden van Hellas Travel die ook hun geld waarschijnlijk kwijt zijn.

Stoppen

Harmieke Paters wil het er niet bij laten zitten. Bovendien wil ze de eigenaar van Hellas Travel, Rob van der Poel, stoppen. Van der Poel is in het verleden eigenaar geweest van het failliete Olympia Reizen en van een mislukte lijndienst van Maastricht Aachen Airport naar het vakantie eiland Ibiza.

Waar is mijn geld gebleven?

Paters: 'Ik verwijt hem dat we iets betaald hebben, maar dat we de dienst niet krijgen. Vier tickets naar Corfu. We hebben zelfs een bevestiging van de betaling. Ik belde met de luchtvaartmaatschappij, Aegean Airlines, en die wisten niets van onze boeking. Dus ergens is mijn geld blijven steken.'

Gedupeerden moeten aangifte doen

Op dit moment doet een curator onderzoek naar de situatie bij Hellas Travel. De uitkomsten van dit onderzoek laten nog even op zich wachten. De aangifte van Harmieke Paters wordt beoordeeld. Dan pas wordt duidelijk of het in behandeling wordt genomen door Justitie.
Ze hoopt dat meer gedupeerden aangifte doen. 'Voor mij is het een manier om er voor te zorgen dat deze meneer stopt en in tweede instantie om mijn geld terug te krijgen.'