Vertroetel je Ouders wil ook in Groningen mantelzorgers ontlasten

© andyreis / sxc stock exchange
De thuiszorgmedewerker komt vaak niet meer en heeft al helemaal geen tijd meer voor een praatje. De kinderen hebben een drukke baan elders in het land. Veel vrienden zijn overleden of zijn slecht ter been. Vertroetel je Ouders springt in dat gat.
De organisatie bestaat al sinds 2008, in voornamelijk het westen van het land, maar in hier nog niet. Tot nu. Marjolijn Sissingh begint vanaf september met de Groningse tak.

Mantelzorgers ontlast

'Ouderen willen vaak zo lang mogelijk thuis blijven wonen, wij ontlasten mantelzorgers om hun taak zo lang mogelijk vol te houden', legt Sissingh uit.
Vertroetel je Ouders kun je dus inhuren om je vader of moeder gezelschap te houden en samen met ze iets te ondernemen.

Persoonlijke begeleiding

Niet met een groep ouderen, zoals in verzorgingshuizen, maar één op één met een persoonlijk begeleider.
'Dat zijn hoogopgeleide mensen', vertelt Sissingh, 'met een grote affiniteit met ouderen en met allerlei competenties en talenten. We zoeken op basis van de situatie, hun achtergrond en hun passies kunnen we dan de juiste begeleider aan de oudere koppelen.'

Niet alleen voor kinderen

De naam doet vermoeden dat het alleen voor mensen met kinderen is, maar dat is niet zo, benadrukt Sissingh: 'Ouderen kunnen natuurlijk ook zelf bij ons aankloppen, of hun partner.'