Winsum presenteert drie scenario's voor Boogplein

© Jeroen Berkenbosch/RTV Noord
Van de ideeën die inwoners eerder mochten spuien over het Boogplein in Winsum heeft de gemeente er drie uitgewerkt. Die worden maandag gepresenteerd tijdens een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis.
Het gemeentebestuur verwacht niet dat er binnenkort al gebouwd gaat worden. Het college wil daarom het plein eerst opknappen.

1. Trekker en woningen

Het eerste toekomstscenario houdt in dat het huidige plan voor een grote 'trekker', een supermarkt of andere grote winkel, met daarbij een aantal woningen blijft bestaan.

2. Trekker zonder woningen

Bij het tweede scenario is er ook een grote 'trekker' in de vorm van een winkel of supermarkt, maar komen er geen woningen. Dit geeft een ontwikkelaar meer kans om de exploitatie rond te krijgen.

3. Woningen zonder trekker

In het derde scenario komt er geen grote winkel of supermarkt op het Boogplein. In plaats daarvan is er ruimte voor kleinere winkels en horeca, maar ook voor wonen.

Eisen

De 'ideeënmarkt' in april leverde veel, soms zelfs al ver uitgewerkte ideeën van inwoners op. Daar is een overzicht van te zien maandag. De gemeente heeft de ideeën getoetst. Ze moesten iets toevoegen aan Winsum, het dorpscentrum verbeteren en meer afwisseling brengen. Ook moesten ze passen in de historische omgeving en financieel haalbaar zijn.
Inwoners kunnen maandag tussen 16.00 en 19.00 uur binnenlopen in het gemeentehuis van Winsum.