Tienduizend euro voor Sportfonds van BMWE-gemeenten

© SXC/John Hartley (Creative Commons)
De Rabobank Foundation stelt 10.000 euro beschikbaar voor het gezamenlijk Jeugdsportfonds van de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond.
Het fonds is bedoeld voor alle kinderen van 4 tot en met 18 jaar uit deze gemeenten, die willen sporten. Ouders die onvoldoende geld hebben om hun kinderen lid te laten worden van een sportvereniging, kunnen er een beroep op doen.

Steun van Rabobank

De Rabobank Foundation, het landelijke maatschappelijke fonds van alle Rabobanken, ondersteunt de missie van het Jeugdsportfonds om in drie jaar tijd meer gemeenten aan te laten sluiten bij het fonds.
Hiervoor heeft de Rabobank Foundation in totaal 375.000 euro beschikbaar gesteld. Met dit geld krijgt Jeugdsportfonds de mogelijkheid om in en samen met een gemeente een nieuw fonds te starten en daarmee kinderen een sportkans te bieden.

225 euro

De maximale vergoeding voor contributie en sportattributen bedraagt 225 euro per jaar. Professionals uit onder andere het onderwijs, de jeugdzorg en het maatschappelijk werk zijn de intermediairs voor het Jeugdsportfonds. Zij kennen de thuissituatie van het kind en kunnen een aanvraag indienen. Aanvragen kan eveneens via 'Leergeld het Hogeland'.
Als een aanvraag is goedgekeurd, gaat het geld rechtstreeks naar de sportvereniging of naar de betreffende winkel.