Ook door NAM-beveiliger aangereden demonstrant doet aangifte

© Anjo de Haan/Novum RegioFoto
De actievoerder die zou zijn aangereden op de NAM-locatie in Zeerijp heeft ook aangifte gedaan. Daarmee heeft de politie twee aangiftes binnen van het incident. Eerder meldde de beveiliger zich al bij de politie.
De actievoerder beschuldigt de beveiliger van zware mishandeling. De beveiliger deed aangifte van een 'gewone' mishandeling.

Fuck the NAM Party

De beveiliger is werkzaam voor G4S, die locaties van de NAM beveiligt. Hij maakte zondag een reguliere ronde langs de locatie in Zeerijp, maar stuitte op de zogenoemde Fuck the NAM Party.Daarbij zou de beveiliger een actievoerder hebben aangereden.

Lastige zaak

Volgens politiewoordvoerder Paul Heidanus is het een moeilijk verhaal: 'We hadden vooraf al het beeld dat het een lastige zaak is. Twee verschillende aangiften bevestigen dat. De beleving van beide partijen verschilt en dat maakt het moeilijk.'

Twee verdachten?

'Wij gaan nu onderzoek doen. Hopelijk kunnen getuigen ons meer duidelijkheid geven. Uiteindelijk bepaalt het Openbaar Ministerie wat hiermee gaat gebeuren. Het kan zomaar zijn dat ze allebei verdachten in deze zaak zijn. Maar nogmaals: eerst gaan we beide verdachten horen.'