Gokverslaafde Stadjer krijgt taakstraf voor oplichten student

© RTV Noord
Een 44-jarige man uit Groningen heeft veertig uur taakstraf gekregen, omdat hij vorig jaar zomer een student heeft opgelicht.
De man had zijn woonboot aan de Eendrachtskade in Groningen te huur aangeboden op Kamernet, een website voor kamerverhuur aan studenten. Een jongen uit Harderwijk die in Groningen kwam studeren, toonde interesse. De man vroeg 600 euro borg en 400 euro als eerste maand huur.
Dat maakte de student aan hem over. Toen deze op een gegeven moment geen contact meer met de man kreeg en tevergeefs met een auto vol huisraad naar Groningen was gereden, bleek hij slachtoffer van oplichting. De oplichter was zelf huurder van de woonboot.

Gokverslaving

Hij was bovendien nooit van plan geweest de boot daadwerkelijk te verhuren. Door een gokverslaving had hij financiële problemen. Van de duizend euro wilde hij zijn advocaat betalen, die hij nodig had omdat hij in scheiding lag.
De man was niet in staat zelf naar de zitting te komen, maar betuigde spijt via een brief aan de rechter. Hij moet de duizend euro aan de student terugbetalen.